2017 Bentley Supersports
Nieuws

De snelste vierpersoons auto ter wereld: De Bentley Supersports!

Het is ook zeker niet het eerste Supersports model dat Bentley van de Continental maakt. Motorisch is er, behalve de prestaties die ze er op wonderbaarlijke wijze uit blijven trekken, eigenlijk ook niet zoveel veranderd. Nog altijd ligt het eeuwenoude W12-blok voorin de krachtige Engelse bolide.

Zo lijkt het dus, alsof er helemaal niet zoveel is om je over op te winden.

Precies. Zo lijkt het. De werkelijkheid is anders. Alsmaar verbeterde prestaties zijn spannend, maar als dit 14 jaar lang op hetzelfde model wordt toegepast is de pret er snel vanaf. Die vonk moet je dus ook niet meer zoeken in de cijfers. Toegegeven, het is waanzinnig dat ze 700 pk en meer dan 1000 Nm koppel uit de W12 hebben kunnen halen. Hierdoor schiet het 2280 kg wegende gevaarte nu in 3,5 seconden naar de 100 km/u. De verbeterde prestaties zijn o.a. te danken aan de nieuwe turbo’s, een nieuw koelsysteem en een verbeterde krukas.

Er zat echter meer in, vonden ze daar in Engeland. Zo maakt ook deze Continental gebruik van het inmiddels bekende torque vectoring systeem, wat ervoor zorgt dat de kracht non-stop goed verdeeld is over de 4 wielen. “Balance over everything”, tenzij je zijwaarts wilt gaan. Zo kan 60 procent van de aandrijving naar achter worden gericht. Verder beschikt de auto over heerlijke titanium uitlaten, en zitten er gigantische remschijven onder, om de Supersports weer tot stilstand te krijgen.

Toch kan ik me niet meer verbazen over het feit dat de auto nu een fractie sneller naar dat hypnotiserende getal schiet, evenals weinig andere mensen. Gelukkig draait het daar ook helemaal niet om.

Natuurlijk is dit de krachtigste Continental, maar die titel zal in het niets vallen bij wat de auto écht is. De Continental is namelijk niet voor niets al zolang hetzelfde. Het is een auto die precies doet waar ze goed in is: een bijzonder sterke en luxe vierpersoons auto zijn.

Met de Supersports heeft Bentley nog een manier gevonden om hun assortiment uit te breiden. Laat het idee van honderdeneen verschillende Continentals je niet ontmoedigen. Vergeet dat er al zo lang minieme aanpassingen worden gedaan. Werp een blik op deze promovideo, en je beseft weer waarom het zo leuk is. Alle reden om enthousiast te worden, toch?

2017 Bentley Supersports

2017 Bentley Supersports

2017 Bentley Supersports

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.